<
Saltar al contenido

NO EM CRIDES GENERACIÓ DE CRISTALL

Inici » Serveis » Casos d’èxit » No em crides generació de critall

NO EM CRIDES GENERACIÓ DE CRISTALL

En els últims anys s’ha fet cada vegada més conegut el terme «generació de cristall» per a referir-se a la joventut de manera despectiva, al·legant que és la generació que més recursos té, però que més queixes realitza respecte al seu estil de vida. No és d’esperar que, aquestes persones que duen a terme aquestes afirmacions no són conscients que els problemes que s’estan visibilitzant es porten arrossegant i macerant des de fa dècades. La joventut actual ha passat per dues crisis econòmiques i una pandèmia mundial, la qual cosa ha contribuït en la necessitat de posar fre a algunes problemàtiques. La precarietat laboral, la falta de salut mental, les discriminacions per gènere, entre altres, són assumptes que són presents en la vida dels i les joves i que influeixen significativament en la forma que tenen d’afrontar el seu dia a dia.

Actualment, les adolescències estan sofrint grans problemes relacionats amb salut mental. Aquests es tradueixen al seu comportament en forma d’alteracions de l’estat d’ànim, baixa autoestima, baix rendiment escolar, problemes d’alimentació, aïllament social, etc. L’ansietat i la depressió són cada vegada més comunes en elles. De fet, l’OMS ha afirmat que un 20% de les adolescències té algun problema de salut mental o trastorn de conducta (UNICEF, 2019).

Per aquesta raó, és necessari intervenir des de les institucions educatives i ensenyar models de relacions saludables en les quals no hi haja diferència de poders i en les quals es tinga com a eix la cura i el respecte mutu.

  • Intel·ligència emocional
  • Perills de les xarxes socials
  • Prevenció de la violència sexual

EL QUE ES PRETÉN

Aquest projecte està dissenyat perquè els i les adolescents reben informació de qualitat sobre assumptes relacionats amb esdeveniments importants en les seues vides. No obstant això, també pretén que experimenten de primera mà diferents maneres d’interacció possibles amb altres persones, amb l’entorn i amb elles i ells mateixos. És a dir, es busca que siguen capaços d’extreure els continguts donats en cada taller a la seua vida diària i que puguen identificar quines situacions són saludables i quins no.

Obrir xat
Necessites ajuda?
Hola!, podem ajudar-te? Estarem encantats