<
Saltar al contenido
Inici » Blog » Desigualtat continuada: futbol femení i el Cas Rubiales

Desigualtat continuada: futbol femení i el Cas Rubiales

  • por

En el futbol femení, la lluita per la igualtat de gènere persisteix malgrat els avanços notables. La desigualtat en visibilitat, patrocini i drets laborals encara afecta les jugadores. Recentment, el cas de Jennifer Hermoso, una de les heroïnes de la selecció espanyola guanyadora del Mundial femení, ha posat de manifest les tensions de gènere en el futbòl.

L’expresident de la RFEF, Luis Rubiales, ha estat criticat per les seves declaracions que semblen minimitzar l’èxit del futbòl femení. El cas recentment revelat de Jennifer Hermoso, que haurà de ratificar davant del jutge un incident on Rubiales li va donar un bes en la boca durant l’entrega de trofeus del Mundial, posa de manifest la necessitat d’abordar les actituds inapropiades i desigualtats de gènere en el món del futbol.

Per superar aquestes barreres, és essencial un canvi de mentalitat a tots els nivells, des dels dirigents fins als aficionats. S’han de reconèixer i valorar els èxits del futbol femení de manera igualitaria. Els dirigents esportius han de comprometre’s a proporcionar els mateixos recursos, oportunitats i suport financer tant per al futbol masculí com per al femení.

Malgrat els obstacles, les jugadores continuen destacant pel seu talent i dedicació. Aquest incident destaca la necessitat de canvis culturals i d’actituds per assegurar un futur igualitari en el futbòl femení. El reconeixement i el respecte a les jugadores han de ser prioritaris per assegurar que les seves contribucions siguen plenament valorades.

Obrir xat
Necessites ajuda?
Hola!, podem ajudar-te? Estarem encantats