<
Saltar al contenido
Inici » Blog » PARLEM SOBRE EL SUFRAGI FEMENÍ

PARLEM SOBRE EL SUFRAGI FEMENÍ

  • por

El moviment internacional pel sufragi femení dut a terme per les sufragistes va ser un moviment reformista social, econòmic i polític que promovia l’extensió del sufragi (això és, el dret al vot) a les dones, advocant pel «sufragi igual» (abolició de la diferència de capacitat de votació per gènere) en lloc del «sufragi universal» (abolició de la discriminació deguda principalment a l’ètnia), ja que aquest últim era considerat massa revolucionari.

En l’assoliment del dret a vot femení hi destaca el paper de la tenaç diputada Clara Campoamor, va ser una destacada advocada, escriptora, política i defensora dels drets de la dona a Espanya. Va néixer a Madrid i va tindre un paper fonamental en el moviment pel sufragi femení a Espanya.

Clara Campoamor va ser una de les dues primeres dones a incorporar-se al col·legi d’advocats de Madrid, juntament amb Victoria Kent. Es va convertir en advocada als 36 anys i va aconseguir un èxit notori al ser la primera dona a parlar en el Congrés.

A més, va ser elegida diputada en les eleccions de 1931, quan les dones encara no tenien dret a votar. Malgrat això, va ser una figura influent en la defensa del sufragi femení i va jugar un paper crucial en el procés d’obtenció del dret de vot per a les dones a Espanya.

A més de la seva contribució al sufragi femení, Clara Campoamor va participar activament en l’elaboració de la llei del divorci i va lluitar per l’abolició de la prostitució, demostrant la seva dedicació als drets i la igualtat de les dones a la societat espanyola. El seu llegat continua sent una font d’inspiració per a les dones i la igualtat de gènere.

Etiquetas:
Obrir xat
Necessites ajuda?
Hola!, podem ajudar-te? Estarem encantats