<
Saltar al contenido
Inici » Blog » Aprovat un protocol comú per atendre la violència sexual a nivell nacional

Aprovat un protocol comú per atendre la violència sexual a nivell nacional

  • por

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat un protocol per a l’atenció als casos de violència sexual en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). Aquest protocol té com a objectiu establir pautes comunes d’actuació professional a nivell nacional per a la detecció, valoració i intervenció en situacions de violència sexual, tant en dones adultes com en xiquetes, xiquets i adolescents. L’atenció integral abraça els àmbits físic, psicològic i social, posant especial èmfasi en aquelles persones en situacions de vulnerabilitat.

El protocol destaca la importància de la sensibilització i formació del personal sanitari en factors específics com discapacitat, salut mental, migració i identitat sexual, amb l’objectiu de garantir una atenció respectuosa i equitativa. S’especifica que l’atenció primària i hospitalària són àmbits clau, amb professionals de la salut actius i alerta, especialment en serveis d’urgències i en especialitats com ginecologia, obstetrícia, pediatria i salut mental.

El protocol busca una actuació coordinada amb els metges forenses dels Instituts de Medicina Legal i Forense, assegurant una atenció integral a les víctimes de violència sexual. A més, es promou un entorn de confidencialitat durant les exploracions i es destaca la importància de la recollida de mostres, emissió del part de lesions i registre adequat en la història clínica.

La implementació d’aquest protocol es considera crucial per a millorar la investigació en matèria de violència sexual i garantir l’efectivitat i eficiència de les intervencions sanitàries realitzades en aquests casos.

Obrir xat
Necessites ajuda?
Hola!, podem ajudar-te? Estarem encantats